28 apr. 2014
Punajuurimimosa - Rödbetsmimosa
Jatketaan hieman punajuuriteemalla, jookos?
Ensimmäinen brunssikokemukseni San Franciscoon muutettuani oli Bar Tartinessä. Ravintolan omistaa samainen pariskunta, joka perusti Tartine Bakeryn vuonna 2002. Huomattuaan leipomonsa suosion vain kasvavan, päättivät he avata myös ravintolan, mikä ei todellakaan ollut huono päätös. Lisää höpinää Bar Tartinesta löydät täältä ja lisää on myös tulossa, joten pysy langoilla.
Bar Tartine valloitti heti siitä hetkestä kun astuimme sisään - vaikka paikka oli tupaten täynnä, vallitsi ravintolasalissa tietty tyyneys. Meitä janotti aika vietävästi (kuten yleensä lauantai tai sunnuntai aamupäivisin) joten päätimme tilata alkuun drinksut. Minä otin mimosan, vaan en minkä tahansa mimosan vaan puunajuureen tehdyn. Se kuulosti niin mielenkiintoiselta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Noh, juoma olikin loppujen lopuksi ainoa asia mihin olin hieman pettynyt. Maussa en kyllä löytänyt yhtään punajuurta, ainoastaan värissä. Siis eihän se paha ollut, kuohuviiniltä se maistui. Mutta punajuuren makua olisin kaivannut. Kuulemma he tekevät sen punajuuriliemestä, joka on jonkun tietyn annoksen sivutuote. Anyways, päätin kokeilla samaa kotona, jospa saisin siihen edes häivähdyksen punajuuren makua, kuitenkaan peittämättä kuohuviinin aromia. Ja onnistuihan se. Kas näin (katse alas olkaapas hyvät). Lisäsin myös hieman mansikkaa tuomaan raikautta ja kesäistä makua.
Tämä drinksu uppoaa taatusti myös vappuna. Kaveriksi voi pyöräyttää vaikka munkit jotka ovat täytetty vaniljakastikkeella ja raparperikreemillä, kas tässä.
Hauskaa Vappua 2014 kaikille! Vapun jälkeen seuraa raporttia mehukuuriltani.
Ps. Keittokirjastani löydät ohjeen punajuuri-mansikka granitalle. Makupari on mitä mainioin, joten sitäkin kannattaa kokeilla.
Rödbetstemat fortsätter. Drack en smaklös rödbetsmimosa på Bar Tartine (som för övrigt var toppen). Gillade idén att kombinera rödbeta med skumvin så lagade en version här hemma. Fungerar riktigt bra, speciellt med några krossade jordgubbar i glaset. Kör dessa som tilltugg, mums.
Glada Vappen 2014!
Labels:
Aamiainen/Frukost
,
Juhlat/Fest
,
Juomia/Dryck
,
Vappu/Valborg
7 apr. 2014
Punainen mehusmoothie - Röd saft smoothie
Olen ollut nyt neljä päivää mehupaastolla. Hengissä ollaan! Raportoin fiiliksistä parin viikon kuluttua, kun palaan reissusta kotiin.
Paastoni kunniaksi tarjoan teille herkkusmoothien! Smoothiet ja tuorepuristetut mehut ovat oiva lisä ruokavalioon. Molemmat ovat terveydellisesti hyödyllisiä omalla tavallaan - smoothien kuidut pitävät nälän loitolla ja mehuun mahtuu ainaki triplasti enemmän tavaraa ja ravintoaineet imeytyvät nopeammin kehoon. Mutta on kuitenkin tapa saada molempien hyödyt samanaikaisesti.
Tässä smoothiessa punajuuret puristetaan mehuksi ja sekoitetaan tehosekoittimessa muiden ainesten kanssa. Mehu tuo smoothieen myös tiiviimmän maun, nam!
Har varit nu fyra dagar på juice-detox. Lever fortfarande, hurra! Till ära av min fasta unnar jag er med ett super gott smoothie recept. Först saftas röbetorna sedan blandas de med en massa gott. Mums!
2 apr. 2014
Pikaruokateema on hyvin ajankohtainen: Helsinkiin ponnahtaa pintaan koko ajan uusia katuruokakärryjä ja laadukkaita pikaruokaravintoloita – peukku sille! Jennin kirjaa en ole vielä nähnyt, mutta voin kuvitella, miten ihania kuvia ja reseptejä siitä löytyy, Jenni kun on niin älyttömän taitava (edit: olen nähnyt kirjan ja on se on upea!).
Aloitan oman pikaruokasarjani suosikillani: grillatulla (tässä tapauksessa paistetulla) juustoleivällä. Reilusti aromaattista juustoa, hapanjuurivehnäleipää…Mikään ei voita sitä ihanan syntistä makua! Tärkeää täydellisen juustoleivän teossa on hyvä leipä ja aimo annos stydiä juustoa. Leivän annetaan paistua voissa pannulla matalalla lämmöllä, kunnes se on rapeaa ja juusto valuvaa. Sormien ja suupielien tulee olla rasvasta kiiltävät syönnin jälkeen.
Tapani mukaan tuunailin perinteistä ohjetta hieman: juustotarjottimeltani löytyy melkeinpä poikkeuksetta päärynää, joka sopii kuin nenä päähän juustojen kanssa. Täällä San Franciscossa törmäsin lisäksi eräässä kahvilassa juustoleipään, johon oli ujutettu kyseistä hedelmää sekä salviaa – nerokasta ja taivaallisen makuista! Minun voileipäversiossani päärynä käytetään pannun kautta voin, hunajan ja salvian kera. Tämä yhdistelmä on paras, mihin tänä vuonna olen törmännyt. Kannattaa siis kokeilla.
Ps. Pienenä vinkkinä, mikäli tulette San Franciscoon ja hakusessa on hyvä grillattu juustoleipä: suunnatkaa Cowgirl Creameryyn, Mission Cheeseen tai Tartine Bakeryyn. Ette taatusti tule pettymään!
Fried chicken
Kirjastani löytyy resepti grillatuille kukonpojankoiville. Koivet jätetään yön yli lempeään jogurttimarinadiin, joka mureuttaa lihan ihanan pehmeäksi, kuitenkaan peittämättä kukonpoikien hienostunutta makua. Ajattelin, että marinadi sopisi täydellisesti myös friteeratulle kanalle, koska perinteisesti täällä jenkkilässä “fried chicken” mureutetaan piimässä, joten jogurtti ajaa samaa asiaa.
En tiedä, onko friteerattu kana nousemassa täällä jenkeissä taas jonkinlaiseksi trendiksi, mutta olen huomannut kyseisen ruuan olevan monen hyvän ravintolan listoilla, tosin hieman paranneltuna versiona.
Nämä kananpalaset ovat ihanan raikkaat. Rasvaiset kyllä, mutta raikkaat. Muista varata paljon serviettejä ja olutta!
Labels:
Alkupala/Förrätt
,
Auringon maku
,
Kana/Kyckling
Bánh mì -hodari
Hodari on hot! San Francisco ei kuitenkaan ole tunnettu hodarikulttuurista, kuten esimerkiksi New York. Helsinkiin on sen sijaan ilmestynyt laadukas Henri Alénin vetämä hodariruokala nimeltään Kaartin Hodari ja Hummeri. Itse en luonnollisesti ole kyseisessä paikassa käynyt, mutta olen kuullut pelkästään positiivista palautetta tämän somekokin hodarilasta. Menee kyllä kokeiluun seuraavan kerran kun olen Suomessa (edit. en ehtinyt kyseiseen paikkaan nyt Suomi-vierailullani).
Bánh mì -leipä on vietnamilaista katuruokaa parhaimmillaan. Rapean ja ilmavan leivän väliin laitetaan perinteisesti grillattua possua tai leikkeleitä, maksapateeta sekä pikkelöityjä kasviksia. Kyseinen leipä on suurta herkkuani ja olinkin intoa täynnä, kun bongasin vietnamilaisen perheen pyörittämän bánh mì -kahvilan. Kahvilassa kyseinen leipä maksaa reilu neljä dollaria. Hinta-laatusuhde on loistava, vaikkei se ihan Vietnamin hintatasoa ole, kuten Sillä Sipuli -blogia pyörittävä Merituuli ystävällisesti huomautti. Kyseisestä blogista voitte muuten lukea autenttisesta bánh mì -leivästä.
En kuitenkaan halunnut tehdä perinteistä bánh mì -leipää, vaan halusin saada leipään jenkkiläisen twistin. Yksi ilta sain sitten vision bánh mì -hodarista, jossa olisi ihanaa korianterimajoneesia, tulista makkaraa ja raikkaita vihanneksia. Seuraavana aamuna olinkin jo kyynärpäätä myöten sämpylätaikinassa ja majoneesia vatkaamassa. Lopputulos oli mitä mainioin!
Prenumerera på:
Inlägg
(
Atom
)